skip to Main Content
Un Treball Sobre La Repressió Franquista A Mataró Guanya El Premi Iluro 2018 | Maresme 360

Un treball sobre la repressió franquista a Mataró guanya el Premi Iluro 2018 | Maresme 360

Un treball sobre la repressió franquista a Mataró guanya el Premi Iluro 2018 | Maresme 360

El mataroní Joan Giménez i Blasco ha estat el guanyador de la 60a edició dels Premis Iluroamb un treball sobre la repressió franquista a la capital del Maresme. L’entrega de premis va tenir lloc el passat dimarts al vespre a l’Auditori de la Fundació Iluro, a la Riera.

Giménez, que ja estat guardonat en dues ocasions més (2000 i 2012) i ha obtingut dos accèsits (1983 i 2004), va presentar una monografia amb el nom “Mataró 1939-1945, La repressió – Paissatge humà després d’una guerra” que el jurat va escollir per unanimitat entre els cinc treballs que s’hi havien presentat.

El reconeixement té una dotació econòmica de 4.500 euros i la publicació de l’obra, tot i que enguany el jurat ha recomanat a la Fundació que també publiqui l’annex “arran del seu extraordinari i indubtable interès”.

Una de les novetats de la 60a edició dels Premis Iluro ha estat que enguany s’han convocat de manera específica treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. A més, s’ha obert la participació a obres no centrades de manera exclusiva en Mataró o el Maresme sinó totes aquelles en què Mataró o el Maresme hi tinguessin una presència destacada o un interès especial.

El jurat d’aquesta convocatòria ha estat format pel Doctor Josep Maria Fradera i Barceló (Universitat Pompeu Fabra); Oriol Olesti Vila (Universitat Autònoma de Barcelona); Flocel Sabaté i Curull (Universitat de Lleida); Alexis Serrano Méndez (Arxiu Comarcal del Maresme); Doctor Xavier Torres i Sans (Universitat de Girona) i la Doctora Roser Salicrú i Lluch (Consell Superior d’Investigacions Científiques i Fundació Iluro).

El president del jurat va destacar “la gran qualitat i rigor del treball” i el fet que la recerca hagi pogut documentar “de manera tan extraordinària” la repressió dels primers anys del franquisme a la ciutat de Mataró.

Notícia original publicada a Maresme 360

Back To Top