skip to Main Content
Cinc Treballs Opten Al Premi Iluro D’enguany

Cinc treballs opten al Premi Iluro d’enguany

Cinc treballs opten al Premi Iluro d’enguany

La 60a convocatòria del Premi Iluro, convocat per la Fundació Iluro i dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra, ha rebut en termini cinc treballs que optaran al Premi Iluro d’enguany.

En aquesta ocasió, a més de les investigacions històriques s’han convocat específicament al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. De la mateixa manera, l’àmbit territorial d’estudi també s’ha obert i han pogut concórrer obres que no siguin exclusivament centrades a Mataró o al Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada o un interès especial.

Els títols dels treballs presentats per ordre de recepció són:

  • Sant Andreu de Llavaneres – 1548 – 2000
  • Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context
  • Mataró 1939-1945, La repressió – Paisatge humà després d’una guerra
  • Les batllies rurals – Estudi del cas de la família de Tria de Sant Martí d’Arenys
  • Una relació d’amistat

L’acte de proclamació del veredicte de la 60a convocatòria serà acollit a l’Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera 92 de Mataró), el dimarts, 20 de novembre, a les 19.30 h.

Durant l’acte, Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme i membre del jurat del premi pronunciarà la conferència 60 anys de Premi Iluro de Monografia històrica, versant sobre l’evolució i els moments de canvi del premi així com també en relació als membres del jurat que n’han format part i dels premiats que s’han succeït els darrers 6 decennis.

www.premiluro.cat
#premiluro2018

Back To Top