skip to Main Content
El Premi Iluro També Per Humanitats I Ciències Socials | El Tot Mataró I Maresme

El Premi Iluro també per humanitats i ciències socials | El Tot Mataró i Maresme

El Premi Iluro també per humanitats i ciències socials

El guardó amplia territori en aquesta 60a edició.

La convocatòria del Premi Iluro arriba amb novetats importants de cara a aquest any 2018, coincidint amb la 60a edició del certamen. Enguany, el certamen creix i ja no premiarà només les investigacions històriques, sinó que també es convoquen específicament al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. A més, també experimenta un creixement en l’àmbit territorial d’estudi: hi podran concórrer obres que no siguin exclusivament centrades a Mataró o al Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada. La Fundació Iluro ja ha editat les bases del guardó, que es premia amb 4.500 euros i la publicació de l’obra.

Amb la convocatòria, la Fundació Iluro vol continuar estimulant la recerca i difondre el coneixement específic de Mataró i la seva comarca, seguint els valors fundacionals de l’entitat. El guardó va néixer el 1959, de la mà de l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis de Mataró i l’any 2009, després d’un llarg recorregut i de l’edició d’una setantena d’obres, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Les bases

Cal que els treballs que optin al premi siguin originals i inèdits i no hagin estat guardonats per cap altre certamen. Les obres es poden presentar fins al 17 de setembre del 2018 a la seu de la Fundació i les bases completes es poden consultar a la web del premi. El jurat d’enguany estarà presidit per l’historiador Josep Maria Fradera.

Si habitualment concorrien al premi estudis, memòries, diaris, fons documentals o biografies de caràcter històric i arqueològic, el Premi ara s’obre a treballs sobre economia, sociologia o filologia entre d’altres. Aquests poden ser tant de caràcter general com particular, i tant d’un període determinat com d’una mirada transversal.

Els últims guanyadors

El Premi Iluro ha guardonat treballs en relació amb la història de la música, la Guerra de Successió, la industrialització o la conflictivitat social. Els últims anys ha estat declarat desert. Tots es poden consultar digitalment a través de la pàgina web del Premi Iluro.

Notícia original a El Tot Mataró i Maresme

Back To Top